Egy százalék

 

1adoAz Alapítvány idén is fogadja az SZJA 1 százalékáról rendelkező felajánlásokat. Az Alapítványnak minden adomány nagyon fontos, hisz a normatíván és a lakóotthoni térítési díjon kívül gyakorlatilag pályázatokból és adományokból tartja fenn magát és projektjeit, mint pl. a nyári Sörédes táborokat. Az 1%-os felajánlásokból évek óta kb 600e – 800e Ft körüli összeg gyűlik össze, amit általános működésre, valamint a táborra szoktunk fordítani.

Az Alapítványt 1992-ben a sérült gyermekek szülei hozták létre. 1998 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Az Alapítvány céljáról, tevékenységeiről itt lehet olvasni bővebben. Az SZJA 1%-ának felajánlásából 2010-ben 1 060 270 Ft, 2011-ben 898 112 Ft, 2012-ben 778 542 Ft, 2013-ban 522 687 Ft, 2014-ben 637 942 Ft, 2015-ben 657 293 Ft, 2016-ban 856 561 Ft, míg 2017-ben 632 697 Ft érkezett az Alapítvány javára.

A kedvezményezett neve: Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány
A kedvezményezett adószáma: 18041411-1-43

A személyi jövedelemadó felajánlható 1%-áról háromféleképpen lehet rendelkezni.

Ha …

 • számítógépes programmal vagy kézzel töltöd ki adóbevallásod (önadózó),
  vagy az

  egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választottad:
  Töltsd ki az adóbevallás EGYSZA jelű lapját! A Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány adószáma: 18041411-1-43.
  Az egyházi 1%-ról is az EGYSZA lapon rendelkezhetsz: a Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011. (Nem kell kisborítékot használni, sem a letölthető lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

 • munkáltatói adómegállapítást kértél (nem töltesz ki adóbevallást):
  Nyomtasd ki az oldal alján letölthető lapot, majd vágd ki a lap alján található rendelkező nyilatkozatot! Tedd borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeled, majd zárd le a borítékot, és írd alá a ragasztáson átnyúlóan. Add le a borítékot a munkahelyeden minél hamarabb (legkésőbb május 10-ig)!

 • már beküldted az adóbevallásod, de nem rendelkeztél az 1%-okról, vagy nem akarod/tudod leadni az 1%-os borítékot a munkahelyeden:
  Nyomtasd ki az oldal alján letölthető lapot, majd vágd ki a lap alján található rendelkező nyilatkozatot! Tedd borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeled, majd zárd le a borítékot, és írd alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttasd el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezésed így, az adóbevallásodtól, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

Kérjük, ha teheted, akkor a személyi jövedelemadód 1%-át ajánld fel a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány javára, és kérd erre ismerőseidet is!

Letölthető rendelkező nyilatkozat

Ha Ön…

 • számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki adóbevallását (önadózó),
  vagy az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választotta:
  Töltse ki az adóbevallás EGYSZA jelű lapját! A Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány adószáma: 18041411-1-43.
  Az egyházi 1%-ról is az EGYSZA lapon rendelkezhet: a Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011. (Nem kell kisborítékot használnia, sem ezt a lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

 • munkáltatói adómegállapítást kért (Ön nem tölt ki adóbevallást):
  Nyomtassa ki ezt a lapot, majd vágja ki a lenti rendelkező nyilatkozatot! Tegye borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. Adja le a borítékot a munkahelyén minél hamarabb (legkésőbb május 10-ig)!

 • már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-okról, vagy nem akarja/tudja leadni az 1%-os borítékot a munkahelyén:
  Nyomtassa ki ezt a lapot, majd vágja ki a lenti rendelkező nyilatkozatot! Tegye borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

Tetszik? Akkor oszd meg!