Új honlap

Ahogyan tapasztalhattátok, az elmúlt időszakban többször is voltak problémák a honlappal: hol elérhető volt, hol nem, volt akinek gond nélkül ment minden, másnak semmi sem… A változás már régóta esedékes volt, de ez elmúlt hét alatt tapasztalható problémák adták adták az utolsó lökést.

A látható, tapasztalható változásokról néhány szót

  • Hamarosan átmentem a régi honlapról a felhasználói adatbázist is, így remélhetőleg mindenkinek megmaradhat a régi felhasználóneve. Mindenki új jelszót fog kapni, mert a jelszavakat nem tudom átmenteni, azokhoz még én sem férek hozzá, biztonsági okokból. Ezután már lesz lehetőség hozzászólásra a honlapon.
    Kész.
  • A galériába igyekszem minél hamarabb minél több képet feltölteni. Azt viszont már most előre jelzem, hogy a honlapom keresztül valószínűleg csak válogatások lesznek elérhetőek. Azaz ha valaki készített egy sörédi nyári tábor egy hetes időszakában 1000 képet (ami egyébként többször is megesett), akkor ebből ugyanúgy csak 20-50 kép fog felkerülni, mint egy Te Deum-ról, vagy Veni Sancte-ról. Elkezdődött. Néhány kép már felkerült, most 2 hétig biztosan nem lesz időm többet feltölteni, de ígérem, folytatom.
  • A honlap struktúrája nagyjából kész, még apróbb módosítások, változtatások várhatóak, mint pl. a sörédes napocska elhelyezése, megjelenítése (megtörtént). Ha esetleg valakinek ötlete, kívánsága van, akkor ne tartsa magába!
  • A friss hírek, információk a kezdőoldalon, vagy a Hírek menüponton keresztül lesznek elérhetőek
  • Ha van ötleted mi kerüljön még fel a honlapra, élménybeszámolód az évközi alkalmakról vagy a nyári táborokról, akkor jelezd, és adunk írási, bejegyzési jogot a honlapra, vagy küldd el emailben az Álmosnak, és ő majd felteszi a honlapra!

A technikai háttérről néhány szót
Az elmúlt évek alatt sok minden megváltozott, a sored.info domain nevet pontosan 5 évvel ezelőtt, 2005. június 29-én regisztráltam, és egy TextPortal nevű CMS rendszerre épült a honlap alap struktúrája, a tárhelyet pedig unokatestvérem cége (SecuriTeam Kft.) biztosította díjmentesen nekünk.

A honlap technikailag már az induláskor sem számított modernnek, sőt inkább elavultnak, de a lehetőségekhez képest még pont megfelelt. Az azóta eltelt idő alatt már kinőttük a korábbi honlap alapját adó TextPortal kereteit, eljárt felette az idő. Dinamikus és (valódi) adatbázisba dolgozó honlapra volt szükség, így most már egy sokkal modernebb, gyorsabb szoftver szolgálja ki a honlapot. És ami igen fontos, a WordPress-t folyamatosan, sok ember fejleszti, így várhatóan mindig naprakész és biztonságos lesz a rendszer.
A honlap ezzel egy időben új, gyorsabb tárhelyre is költözött, ezt már a Domain Registrar Kft., a regisztrator.hu és a 990.hu szolgáltatója biztosítja nekünk kedvezményesen.

Leave a Reply

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.