Új honlap

Ahogyan tapasztalhattátok, az elmúlt időszakban többször is voltak problémák a honlappal: hol elérhető volt, hol nem, volt akinek gond nélkül ment minden, másnak semmi sem… A változás már régóta esedékes volt, de ez elmúlt hét alatt tapasztalható problémák adták adták az utolsó lökést.

A látható, tapasztalható változásokról néhány szót

  • Hamarosan átmentem a régi honlapról a felhasználói adatbázist is, így remélhetőleg mindenkinek megmaradhat a régi felhasználóneve. Mindenki új jelszót fog kapni, mert a jelszavakat nem tudom átmenteni, azokhoz még én sem férek hozzá, biztonsági okokból. Ezután már lesz lehetőség hozzászólásra a honlapon.
    Kész.
  • A galériába igyekszem minél hamarabb minél több képet feltölteni. Azt viszont már most előre jelzem, hogy a honlapom keresztül valószínűleg csak válogatások lesznek elérhetőek. Azaz ha valaki készített egy sörédi nyári tábor egy hetes időszakában 1000 képet (ami egyébként többször is megesett), akkor ebből ugyanúgy csak 20-50 kép fog felkerülni, mint egy Te Deum-ról, vagy Veni Sancte-ról. Elkezdődött. Néhány kép már felkerült, most 2 hétig biztosan nem lesz időm többet feltölteni, de ígérem, folytatom.
  • A honlap struktúrája nagyjából kész, még apróbb módosítások, változtatások várhatóak, mint pl. a sörédes napocska elhelyezése, megjelenítése (megtörtént). Ha esetleg valakinek ötlete, kívánsága van, akkor ne tartsa magába!
  • A friss hírek, információk a kezdőoldalon, vagy a Hírek menüponton keresztül lesznek elérhetőek
  • Ha van ötleted mi kerüljön még fel a honlapra, élménybeszámolód az évközi alkalmakról vagy a nyári táborokról, akkor jelezd, és adunk írási, bejegyzési jogot a honlapra, vagy küldd el emailben az Álmosnak, és ő majd felteszi a honlapra!

A technikai háttérről néhány szót
Az elmúlt évek alatt sok minden megváltozott, a sored.info domain nevet pontosan 5 évvel ezelőtt, 2005. június 29-én regisztráltam, és egy TextPortal nevű CMS rendszerre épült a honlap alap struktúrája, a tárhelyet pedig unokatestvérem cége (SecuriTeam Kft.) biztosította díjmentesen nekünk.

A honlap technikailag már az induláskor sem számított modernnek, sőt inkább elavultnak, de a lehetőségekhez képest még pont megfelelt. Az azóta eltelt idő alatt már kinőttük a korábbi honlap alapját adó TextPortal kereteit, eljárt felette az idő. Dinamikus és (valódi) adatbázisba dolgozó honlapra volt szükség, így most már egy sokkal modernebb, gyorsabb szoftver szolgálja ki a honlapot. És ami igen fontos, a WordPress-t folyamatosan, sok ember fejleszti, így várhatóan mindig naprakész és biztonságos lesz a rendszer.
A honlap ezzel egy időben új, gyorsabb tárhelyre is költözött, ezt már a Domain Registrar Kft., a regisztrator.hu és a 990.hu szolgáltatója biztosítja nekünk kedvezményesen.

Tetszik? Akkor oszd meg!

    Szóljon hozzá!