Egy százalék

 

1adoAz Alapítvány idén is fogadja az SZJA 1 százalékáról rendelkező felajánlásokat. Az Alapítványnak minden adomány nagyon fontos, hisz a normatíván és a lakóotthoni térítési díjon kívül gyakorlatilag pályázatokból és adományokból tartja fenn magát és projektjeit, mint pl. a nyári Sörédes táborokat. Az 1%-os felajánlásokból évek óta kb 600e – 800e Ft körüli összeg gyűlik össze, amit általános működésre, valamint a táborra szoktunk fordítani.

Az Alapítványt 1992-ben a sérült gyermekek szülei hozták létre. 1998 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Az Alapítvány céljáról, tevékenységeiről itt lehet olvasni bővebben. Az SZJA 1%-ának felajánlásából 2010-ben 1 060 270 Ft, 2011-ben 898 112 Ft, 2012-ben 778 542 Ft, 2013-ban 522 687 Ft, 2014-ben 637 942 Ft, 2015-ben 657 293 Ft, 2016-ban 856 561 Ft, míg 2017-ben 632 697 Ft érkezett az Alapítvány javára.

A kedvezményezett neve: Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány
A kedvezményezett adószáma: 18041411-1-43

A személyi jövedelemadó felajánlható 1%-áról háromféleképpen lehet rendelkezni.

Ha …

 • számítógépes programmal vagy kézzel töltöd ki adóbevallásod (önadózó),
  vagy az

  egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választottad:
  Töltsd ki az adóbevallás EGYSZA jelű lapját! A Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány adószáma: 18041411-1-43.
  Az egyházi 1%-ról is az EGYSZA lapon rendelkezhetsz: a Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011. (Nem kell kisborítékot használni, sem a letölthető lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

 • munkáltatói adómegállapítást kértél (nem töltesz ki adóbevallást):
  Nyomtasd ki az oldal alján letölthető lapot, majd vágd ki a lap alján található rendelkező nyilatkozatot! Tedd borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeled, majd zárd le a borítékot, és írd alá a ragasztáson átnyúlóan. Add le a borítékot a munkahelyeden minél hamarabb (legkésőbb május 10-ig)!

 • már beküldted az adóbevallásod, de nem rendelkeztél az 1%-okról, vagy nem akarod/tudod leadni az 1%-os borítékot a munkahelyeden:
  Nyomtasd ki az oldal alján letölthető lapot, majd vágd ki a lap alján található rendelkező nyilatkozatot! Tedd borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeled, majd zárd le a borítékot, és írd alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttasd el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezésed így, az adóbevallásodtól, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

Kérjük, ha teheted, akkor a személyi jövedelemadód 1%-át ajánld fel a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány javára, és kérd erre ismerőseidet is!

Letölthető rendelkező nyilatkozat

Ha Ön…

 • számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki adóbevallását (önadózó),
  vagy az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választotta:
  Töltse ki az adóbevallás EGYSZA jelű lapját! A Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány adószáma: 18041411-1-43.
  Az egyházi 1%-ról is az EGYSZA lapon rendelkezhet: a Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011. (Nem kell kisborítékot használnia, sem ezt a lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

 • munkáltatói adómegállapítást kért (Ön nem tölt ki adóbevallást):
  Nyomtassa ki ezt a lapot, majd vágja ki a lenti rendelkező nyilatkozatot! Tegye borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. Adja le a borítékot a munkahelyén minél hamarabb (legkésőbb május 10-ig)!

 • már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-okról, vagy nem akarja/tudja leadni az 1%-os borítékot a munkahelyén:
  Nyomtassa ki ezt a lapot, majd vágja ki a lenti rendelkező nyilatkozatot! Tegye borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.